Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Beter thuiswerken

Beter thuiswerken

hoe kan ik beter thuiswerken

We zitten nog midden in de Corona crisis. Een klasgenoot wordt positief getest en de hele klas moet in quarantaine. Dat betekend weer thuiswerken. Om goed voorbereid te zijn, hoe kan je beter thuiswerken?

Met deze tips gaat het thuiswerken beter.

  • Volg het rooster, net zoals je naar school toe gaat. 

Dus zet je wekker ruim voordat de les begint. Was jezelf, kleed je aan en ga ontbijten voordat je aan de les begint. 

  • Maak een fijne en opgeruimde werkplek voor jezelf.

Als je op je eigen kamer werkt, zorg er dan voor dat je bureau opgeruimd is en de boeken die je voor dat vak nodig hebt alleen klaar hebt liggen. De overige vakken houd je even apart. 

  • Werk met oordoppen op zodat je geen last hebt van geluiden om je heen. 

Ga ook geen swingende muziek opzetten, dit werkt alleen maar afleidend. Wil je graag met muziek aan werken, doe dit dan zachtjes aan op de achtergrond en houd het rustig. 

  • Begin de dag met sporten en/of beweging, maar ga ook in de pauzes even naar buiten om een frisse neus te halen of om even je benen te strekken. Beweeg even 10-15 minuten buiten, als dit niet kan tuin/balkon of gewoon een raam openzetten. Even frisse lucht en beweging is erg belangrijk voor je concentratie. 
  • Houd ook je eet en drink ritme aan zoals op school.

De hele dag door (ongezond) snacken is erg afleidend en dan heb je last van suikerpieken, waardoor je weer gaat snacken. Lees hier hoe je een gezonde lunch klaar maakt.

  • Als je klaar bent met de lessen neem dan even wat langer pauze om weer op te laten en maak daarna een schema om inhaal werk te doen. Werk niet langer door dan 16.00 uur zodat je ook tijd hebt om te rusten en te spelen etc. 

Als je klaar bent, doe dan weer wat je normaal zou doen. Of misschien ga je je eerst even omkleden. Stap even uit je ‘school/werk’ omgeving en neem de tijd om even te ontspannen. Anders blijf je de hele dag in de werkmodus.

Wat werkt er voor jou? Deel je ervaringen in de comments. Ik ben erg benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *