Ga naar de inhoud
Home » Blog » De kracht van verveling

De kracht van verveling

kracht van verveling

Elk uur van de dag is ingevuld. Je bent bezig met een hobby, bespeelt een instrument, aan het sporten of je bent op je smartphone aan het scrollen. Alles om verveling tegen te gaan. Ontdek waarom vervelen helemaal geen probleem is, en waarom het zelfs goed is voor je persoonlijke ontwikkeling. Lees meer over de kracht van verveling.

Het is een kracht om je te vervelen. Alleen wordt dit niet zo gezien. Op internet zijn er tientallen lijstjes tegen verveling te vinden. Het lijkt tegenwoordig wel een straf als je je verveelt. Kijk maar eens op het station. Iedereen zit op z’n smartphone, oortjes in en doelloos op het internet te scrollen.

Er is geen tijd meer voor verveling.

Wanneer je je verveelt weet je niet wat je moet doen. Het is het moment waarop je niets doet en simpelweg bent wie je bent. Volgens sommigen is verveling zelfs de eerste stap richting spirituele verlichting. Je brein krijgt ruimte om te kalmeren, en jij krijgt zonder al die rondvliegende gedachten de ruimte om te ervaren wie en wat je werkelijk bent.

Verveling zorgt ervoor dat je geest, als jij dat stimuleert en toelaat, in een staat van creativiteit kan komen. Zo kan het gebeuren dat je in verveling zit te staren, je gedachten observeert en na een tijdje bedenk je iets. Het kan van alles zijn. Een onderneming, een idee, het is een creatief proces.

Ik weet zeker dat je die gedachte niet gehad zou hebben als je op je telefoon aan het kijken was. Die gedachte, en de vele gedachten die nog volgden op dat idee, komen voort uit verveling.

Laten we allemaal vaker onze telefoon links liggen. Het zal de creativiteit en originaliteit maar ook bewustwording van onze innerlijke kracht een stuk groter maken. Niet alleen zal het je creativiteit vergroten, maar het zal ook zeker een stuk rust brengen als je extreem vermoeid bent.

Verveel je je? Probeer het dan niet meteen op te lossen. Duik in het gevoel, en kijk wat er gebeurt. Verveling maakt je rustiger, creatiever en gelukkiger. Zolang je stopt met jezelf ertegen te verzetten.