Ga naar de inhoud
Home » Blog » De laatste voorbereidingen voor je eindexamens

De laatste voorbereidingen voor je eindexamens

De laatste voorbereidingen voor je eindexamens

Eindelijk is het zover. De eindexamens gaan beginnen. Je hebt hier jaren, maanden, weken naar toe gewerkt en nu is het tijd voor je eindexamen. Wat doe je deze week tijdens de examens?

De afgelopen tijd heb je alleen maar geleerd en geoefend voor dit moment. Je eindexamens. Je hebt natuurlijk gelezen hoe je je moest voorbereiden. Maar nu het zover is, wat doe je deze dagen dan?

De laatste voorbereidingen voor je eindexamens

De laatste voorbereidingen voor je eindexamens
De laatste voorbereidingen voor je eindexamens: Neem de tijd om te ontspannen zoals een stuk fietsen
  • Allereerst is het belangrijk om voldoende nachtrust te pakken. Je bent nerveus, zeker de eerste dagen, en dat is prima. Zorg ervoor dat je op tijd naar bed toe gaat en voldoende slaapt. Tijdens het slapen verwerk je je informatie en blijft het beter hangen.
  • Drink water of thee in plaats van frisdrank en energiedrankjes. Wat ze ook op het etiquette schrijven, het is niet goed voor je. Je krijgt te maken met suiker pieken en dalen waardoor je meer gaat drinken. Die energie kan je nu beter gebruiken voor je eindexamen.
  • Zet je tas met benodigdheden al de avond van te voren klaar. Als je ‘s ochtends wakker wordt wil je geen stress hebben omdat je je geodriehoek niet kan vinden. Door het al klaar te zetten, hoef je daar geen rekening mee te houden.
  • Als je klaar bent met je examen, ga dan niet meteen blokken voor de volgende. Neem ruim de tijd om te pauzeren. Ga een flink stuk wandelen of fietsen. Geef je hoofd de tijd om even bij te komen.
  • Het heeft nu geen zin meer of flink te gaan blokken en door te halen. Werk in blokken zoals met de Pomodoro methode. En werk met thema’s, dus per onderwerp. Dit geeft meer rust dan alles in een keer willen opnemen.
  • Merk je dat je veel afleiding hebt tijdens de examens of tijdens het leren. Zet dan oordoppen op. Dit haalt de ruis weg en kan je je beter concentreren.

Heel veel succes met je eindexamens. Voor je weet is het voorbij. Zet hem op!