Ga naar de inhoud
Home » Blog » Even helemaal tot rust komen

Even helemaal tot rust komen

even helemaal tot rust komen

We leven in een hectische tijd. Alles is druk en snel en dan wordt ook van jou verwacht. Of toch niet. Met deze tips kom je even helemaal tot rust.

Soms is tot rust komen, moeilijker dan we willen. Altijd prikkels en afleidingen, iemand die iets van je nodig heeft of een ander verplichting waar je je voor opgegeven hebt.

Om echt tot rust te komen heb je niet veel nodig. Wat je er wel voor moet doen is tijd maken. En dat is iets wat we vaak vergeten of zelfs geen tijd voor vrijmaken.

Met deze tips kom je even helemaal tot rust.

  • Plan tijd voor jezelf in.

Dit wordt dus vaak niet gedaan. Want we gaan mee in de waan van de dag en voor je het weet is de dag voorbij gevlogen. Plan dus tijd voor jezelf in.

  • Maak je hoofd leeg

We gebruiken onze hersenen als opslag plaats, terwijl dat helemaal niet nodig is. Schrijf het op of spreek een voice memo in. Zodra het uit je hoofd is, heb je meteen al meer rust.

  • Wat je moet doen vs wat je wilt doen

Vaak schrijven we to do lijstjes met daarom alleen maar taken. Dingen die we moeten doen. Maar vergeten hierbij dingen die we leuk vinden of waar we gelukkig van worden. Zorg daarom voor een goede balans tussen taken die gedaan moeten worden én dingen waar je blij van wordt.

  • Buiten wandelen
even helemaal tot rust komen
Even helemaal tot rust komen: uitwaaien op het strand

Ben je onrustig, moe of heb je nergens zin in. Geef jezelf dan even een schop onder de kont en sleep jezelf mee naar buiten. Ga even rustig wandelen. De buitenlucht, (hopelijk ook) de zon en natuurgeluiden zijn enorm bevorderd voor je gemoedstoestand. Neem de wereld even in je op en geniet van het buiten zijn.

  • Ruim je kamer op

Onrust wordt vaak thuis veroorzaakt. Ruim daarom je kamer op. Spullen die je niet gebruikt, geef het weg, verkoop het of recycle het. Je wordt niet gelukkiger van meer spullen. Daarom opruimen. Maak ruimte voor een rustige plek.

  • Uitwaaien op het strand

Ik vind het heerlijk om even uit te waaien op het strand. Turen naar de zee, de wind door je haren en het zand aan je voeten. Ik kom er helemaal tot rust.