Ga naar de inhoud
Home » Blog » Je concentratie verhogen in 1 minuut

Je concentratie verhogen in 1 minuut

concentratie verhogen in 1 minuut

Je hebt van die dagen dat je concentratie je in een steek laat. Met deze oefeningen kan je je concentratie verhogen binnen enkele ogenblikken. Doe mee en oefen thuis en op school om snel weer je focus terug te krijgen. Doe je mee?

Je concentratie verhogen, hoe doe je dat? De ene keer zit je in een lekkere flow en krijgt niemand je uit je concentratie. Een andere ben je door van alles afgeleid en krijg je je werk niet op tijd af. Ik leer je een ademhalingstechniek, box breathing, die gebruikt wordt door de Amerikaanse Navy Seals. Box breathing is een super simpele techniek die werkt als een goede en snelle ontstresser. Het maakt je lichaam kalm en hoofd scherp. Precies wat je nodig hebt om je concentratie te verhogen.

Hoe werkt het?

Box breathing, als in vierkant, heet zo omdat je je adempatroon in vier stukjes hakt. Je volgt de lijnen van de vierkant. Je ademt in door je neus, richting je buik, in vier rustige tellen. Dus vier in, vier vast, vier uit en vier vast. Doe dit minimaal vier keer en je zult het verschil merken.

En nu?

Als je een aantal keer thuis oefent, kan je het daarna beter inzetten op school of tijdens je werk. Box breathing is een simpele en krachtige techniek om te ontspannen. De oefening helpt om je hoofd te kalmeren, het lichaam te ontspannen en je focus te verbeteren.

Het mooie is dat je het overal kunt doen. Ik gebruik box breathing vaak als ik me gehaast voel. Er is niks mis mee af en toe even uit de situatie te stappen, je even af te zonderen, je ogen dicht te doen. Maar ook met je ogen open, achter je bureau of voor een presentatie, niemand die doorheeft dat jij ondertussen een ademhalingsoefening zit te doen.

Let wel: zorg altijd dat je veilig bent, dat je zit. Dit soort kalmerende ademhalingsoefeningen zijn geen goed idee in het verkeer of andere situaties waarin je alert moet zijn.

Probeer het zelf eens met deze video:

Concentratie verhogen in 1 minuut: box breathing