Ga naar de inhoud
Home ยป Blog ยป Maar wie ben ik eigenlijk?

Maar wie ben ik eigenlijk?

wie ben ik

Je krijgt op de basisschool al vroeg een niveau. Op dat niveau ga je naar de middelbare school en zal je al vroeg een keuze moeten maken welke richting je op wil. In Nederland moet je namelijk al vroeg weten wat je wil en wat je kan. Maar wat als je dat allemaal nog niet weet. Hoe weet je wat je leuk vindt? Hoe weet je eigenlijk wie je bent? Ik heb een praktische opdracht voor je gemaakt om erachter te komen wie je bent.

Wie ben ik? Tja, dat is een zoektocht. Door kennis en ervaringen op te doen kom je erachter wie je bent en waar je voor staat.

Ik heb een opdracht voor je gemaakt om jezelf iets beter te leren kennen.

Wat heb je ervoor nodig?

  • Een canvas (minimaal 30×40)
  • Verf of viltstiften
  • Geprinte plaatjes of quotes

Je gaat een moodboards over en van jezelf maken. Je mag natuurlijk met een kladje beginnen en eerst opzoeken wat je er allemaal op wil hebben. Maar de volgende elementen wil je er terug in laten komen.

  • Kwaliteiten van jezelf

Waar ben je goed in? Op welke (karakter)eigenschappen ben je trots? Welke (school)vakken vind je leuk? Schrijf eens allemaal op wat er in je op komt. Dit hoeft niet met school te maken te hebben, maar het kan een richtlijn voor je zijn. Dit kan natuurlijk ook met je sport, muziek of hobby.

  • De waardering van een ander

Wat maakt jou geliefd bij je vrienden en/of familie? Wat wordt gewaardeerd? Als iemand je een compliment geeft waar gaat het dan over? Vraag dit eens na bij je vrienden en familie. Dat is ook nog eens leuk om van de ander te horen.

  • Gekozen dier

Als je geen mens zou zijn, welk dier zou je dan zijn? Of welk dier vind je fascinerend? Of past bij jou karakter?

  • Quote, speech, gedicht of een andere inspirerende tekst

Soms zie je een tekst die op je lijf is geschreven. Kies een passende quote, een motivatie speech of een andere leuke inspirerende tekst. Dit kan bij je passen of vrolijk maken. Iets leuk dat typerend is voor jou.

  • Foto’s

Maak een foto van jezelf hoe je nu bent. En zoek een leuke foto van vroeger op die je op je moodboard kan plakken. Of je maakt er een soort tijdlijn van waarbij je allerlei foto’s bij haalt van vroeger tot nu.

Wie ben ik? Canvas maken
Wie ben ik? Canvas maken
  • Wensen en dromen

Waar droom je over? Wat wens je jezelf? Waar zie je jezelf over vijf/tien jaar? Droom groot en wens rijkelijk. Maak je doelen zichtbaar en houd jezelf niet in. Schrijf alles op en ga dan kijken welke belangrijkste je op je moodboard terug wil laten komen.

  • Kleuren kiezen

Als laatste ga je kijken wat je allemaal verzameld hebt. Passen de kleuren bij elkaar? Of heb je een bepaalde kleuren die voor jou belangrijk zijn.

Je hebt nu alles op een kladje bij elkaar verzameld. Nu ga je puzzelen wat je terug wil laten komen op je moodboard. Wat is echt belangrijk voor je en waar wordt je blij van?

Laat alle creativiteit los en ga lekker aan de slag met jezelf. Dit moodboard staat voor wie jij bent. Dit is iets waar je trots op mag zijn. Geef dit een mooie plek in je kamer!

Tags: