Ga naar de inhoud
Home » Blog » Nationale sportweek

Nationale sportweek

Sporten is leuk en belangrijk voor je lichaam. Daarom is het goed om onderstaand nieuws te promoten. 18 t/m 27 september start de nationale sportweek! Super veel leuke activiteiten waar je meestal gratis aan mee kunt doen. Kijk bij de plaatselijk sportvereniging of je mee kunt doen of kijk op de website welke activiteiten er bij jou in de buurt georganiseerd wordt!

Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij. Sportclubs spelen daarbij een cruciale rol en zijn een ontmoetingsplek voor allerlei mensen. We winnen veel met sport. 

Sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten maken dit mede mogelijk. Elke Nederlander de sportclub of sport die bij hem of haar past & elke buurt een open club, dat is het doel van sportpromotie. Dit houdt in zo veel mogelijk mensen in Nederland duurzaam aan het sporten en sportief bewegen te krijgen op een manier die bij hem of haar past. Daarom organiseren we de NOC*NSF  Nationale Sportweek al 17 jaar! 

Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen. Van 18 tot en met 27 september zetten dit jaar honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Daarnaast zijn er host cities, waar extra veel sportactiviteiten plaatsvinden. De host cities worden begin 2020 bekendgemaakt.

Kortom, een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Doe je ook mee? 

Kijk voor meer informatie op https://nationalesportweek.nl

Bron: https://nationalesportweek.nl

Tags: