Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Ontspannen zonder device

Ontspannen zonder device

ontspannen zonder device

We zitten momenteel hele dagen achter een device. Om een les te volgen, om een film te kijken dan wel op onze smartphone te scrollen. Kunnen we eigenlijk nog wel zonder? Ik denk dat sommige mensen echt afkickverschijnselen krijgen als ze een week zonder moeten. Hoe kan je je vermaken en ontspannen zonder device? 

Scholieren zitten gemiddeld 6 uur en 40 minuten naar een device (laptop, tablet, smartphone) te kijken. Nu we online lessen volgen, zal dit gemiddelde nog hoger liggen. 

Ik heb een leerling in de klas en zijn schermtijd, op een doordeweekse dag, was zelfs 13 uur! Schrikbarend hoog! 

We kunnen van alles doen met onze tijd, maar de verslaving van zo’n scherm is hoog. Daarom is het verstandig om ook eens de ontspannen zonder device

Ook hierin is zo veel keus dat ik hier een klein lijstje opsom. Heb jij nog andere suggesties, laat het dan vooral weten in de comments. 

  • Een creatieve handeling. Dit kan van alles zijn, maar doe vooral wat je leuk vindt. Diamond painting of schilderen op nummer is nu erg in trek. Maar je kan net zo goed een lege canvas kopen of het kleuren in een mandala kleurboek. 
Ontspannen zonder device: tekenen
  • Leer een muziekinstrument bespelen. Dit is stiekem iets wat mij heel leuk lijkt om te doen. 
  • Begin eens met denksport. Schaken, dammen, een varia puzzelboek of een potje Mahjong. Het kan allemaal en is erg leuk om te spelen. 
  • Speel weer eens een bordspel in plaats van een serie op Netflix bingewatch en. Speel met vrienden een escape room of nog leuker, maak er zelf een. Of ga eens met het gezin een potje Uno spelen. 
  • Een boek lezen is altijd een goed idee. De Donald Duck, &C of een thriller. Alles wat je leest is top! 
  • Is een nieuwe hobby niet iets voor je? Ga bloemen schikken, leer boetseren, creëer een moestuin of maak een eigen meubelstuk. Het kan allemaal. Wat lijkt jou leuk? 
  • Een stevige work out is ook altijd goed om te ontspannen. Buiten op het pleintje spelen, hardlopen of iets nieuws leren op je skateboard. Zorg voor een leuke afwisseling.

Wat doe jij om te ontspannen zonder device? Deel het hieronder.