Ga naar de inhoud
Home » Blog » Terug naar school: Zo bereid je je voor

Terug naar school: Zo bereid je je voor

Terug naar school

De zomervakantie is een heerlijke tijd waarin niks tot weinig hoeft. Maar het einde van de zomer is in zicht, de scholen gaan bijna weer beginnen. Ga een relaxte vakantie zal dat weer even wennen worden. Daarom deze tips om voorbereid terug naar school te gaan.

Terug naar school gaan is echt weer even wennen. Het is aftasten naar je nieuwe klas, mentor, profiel of andere wijzigingen. Om je eerste week goed te starten kan je je best wel een beetje voorbereiden.

In het ritme

Het zomerse ritme gaat op de schop, om daar rustig aan te wennen, is het slim om de laatste week van de vakantie terug in het ritme te komen. Ga op tijd naar bed en start de dag vroeg zoals je dat in schoolse weken doet. Wandel of fiets een blokje om er ook weer wat beweging in te krijgen.

Het leven met een drukke ochtendspits en volle dagen tussen klasgenootjes begint straks weer. Om dat rustig te laten verlopen, is het slim om die laatste week van de vakantie terug in het ritme te komen. Breng je kind weer op tijd naar bed en start de dag vroeg, samen aan de ontbijttafel. Dan zit dat ritueel er alvast weer een beetje in.

Schoolmateriaal klaarzetten

Heb je je boeken in de zomervakantie ontvangen of gekocht. Doe er een mooie kaft om zodat ze ook nog netjes zijn aan het einde van het schooljaar. Ga shoppen en haal de rest van de schoolspullen die je nog nodig hebt. Klinkt logisch, maar het scheelt veel als je dit al gehaald hebt en niet meer in de eerste schoolweek hoeft te doen.

Nieuw setje kleding of een fijne tas om het jaar goed te beginnen

Het schooljaar wil je goed beginnen daarom mag je ook jezelf trakteren op een nieuw setje kleding, een paar schoenen of een fijne tas. Als jij je er fijn bij voelt, dan ben je ook meteen een stuk zelfverzekerder. Win-win.

School-thuis route

Fiets je altijd naar school toe? Controleer je fiets of alles het nog doet, pomp de banden alvast op en check de lampen. Ga je met het OV, kijk of de verbinding nog hetzelfde is of er omleidingen zijn. Kleine moeite om je reis even te bekijken.

Kamp of introductieweek

De eerste week begin je meestal met een introductieweek of kamp. Lees de brief van school goed door en haal de benodigdheden die je hiervoor nodig hebt. De eerste week is in het teken van kennismaking en groepsvorming.