Ga naar de inhoud
Home » Blog » Week tegen pesten 2020

Week tegen pesten 2020

Doe mee aan de Week Tegen Pesten (21 t/m 25 september 2020) en maak een goede start in het nieuwe schooljaar waarin je met elkaar zorgt voor een fijne en veilige school. Het motto van dit jaar is ‘Samen aan zet’. Samen zijn jullie aan zet om weer op een prettige manier met elkaar om te gaan.

Steeds meer scholen werken mee aan de week tegen pesten. Hierin worden lessen, workshops of andere interactieve programma’s gedaan om kinderen bewust te maken van het effect van pesten. Doen ze dit nog niet? Vraag er dan eens na bij de mentor of deelschoolleider.

Het is belangrijk om dit thuis ook bespreekbaar te maken. Maar hoe doe je dit als praten moeizaam verloopt? Bekijk samen een film of documentaire. Of doe eens een rondje op social media en bekijk de comments. Er gebeurt namelijk heel veel anoniem op internet.

Op de website van weektegenpesten staan diverse programma’s, spelletjes of lespakketten die je kan gebruiken of inspiratie uit kan halen.

Wil je meer doen of meer bewustzijn creëren? Zoek dan eens naar weerbaarheidstrainingen (bijvoorbeeld Rots en Water). Hierin worden niet alleen de mentale maar ook de fysieke aspecten besproken.

Bron: https://www.weektegenpesten.com