Ga naar de inhoud
Home » Blog » World cleanup day 2020

World cleanup day 2020

Op zaterdag 19 september is het weer zover: World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon.

Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

Samen maken we het verschil

Elk jaar worden er op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii door 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. Een ongekend succes! De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig; de productie van plastic neemt nog elk jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in onze rivieren en zeeën.

Daarom roepen we heel Nederland op om de handen uit de mouwen te steken. Samen kunnen we namelijk écht iets doen tegen de plasticsoep! Doe jij ook mee? Kijk voor meer informatie op: https://www.worldcleanupday.nl

World Cleanup Day 2020 zal er vanwege het coronavirus anders uitzien dat je gewend bent. Langzaamaan worden de maatregelen versoepeld, maar op 19 september moeten we nog steeds voorzichtig zijn. We gaan daarom niet met grote groepen op pad en houden nog steeds 1,5 meter afstand tot elkaar. Lees meer over de maatregelen hier.

Bron: www.worldcleanupday.nl